Sabtu, 23 Mei 2015

POPIA SIMPUL

Alhamdulillah..akhirnya siap jugak..

tengahari tadi lebih kurang pukul 12.40 keluar pergi Hypermarket Pantai Timor,Taman Bendahara.
pergi beli kulit popia jenama PERTAMA.

hari ni nasib baik rezeki,kulit popia sekarang offer sampai esok (23.5.15)...harganya +- RM4.20 jer..

sebab boring + xder kja, saya start kerat kulit popia tu pukul 1.40tengahari dan siap buat popia simpul (2 paket kulit popia saya guna)  lebih kurang pukul 8 malam..
nampak senang je nak buat tapi ambik masa jugak...

mana x nya..tengah2 kusyuk meyimpul popia ni, inti lah ( serunding ikan) pulak habis...terpaksa la saya merempit sekejap ke bandar Kota Bharu untuk membeli serunding ikan..

Alang2 dah ke bandar, saya merayap lah sekejap...membeli buah ''pauh cik ana'' 2kilo rm10.00...
memang rasa mahal harganya tapi rasa kesian tengok pak cik yang menjual buah itu..mencari rezeki untuk sesuap nasi kepada keluarganya.

selepas itu saya ke kedai RM2 membeli barang sikit.

Pusing sana dan  pusing sini, saya pun balik lah ke rumah dan sambung semula aktiviti menyimpul popia saya itu...
akhirnya popia simpul saya siap jugak...syukur alhamdulillah...

Bangun pagi esok, saya hanya perlu mengoreng dan NGUP...heheheee
xsabar nak makan ni..hehehee




inilah popia simpul saya


 tempahan popia simpul 
 sila whatsapp saya di nombor 017-2965049

harga:
200gram : RM 13.00

3 ulasan:

i am sitizoner berkata...

xnak beli,nak tip bleh tak?camner nk kasi cantik simpul tu.kulit popia tu ptg 4 ke 2.

SEINDAH SENYUMAN berkata...

Ooo...ok..
Saya ptong 4x4..

Zeti berkata...

sedap ni. orang pantai timur yang pandai buat inti ikan. nanti sy contact kalau nak order. boleh pos ke KL kan?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...